Snökam

Denna snökam/finisher utvecklades 2001 av Yellowstone Track Systems för den olympiska längdåkningen vid Soldiers Hollow.

Med nästan bara konstsnö vid OS-stadion, var det många idrottare och tränare som efterfrågade en annan yta som var lättare att åka på med smala racing skidor.

Varje Alpin snökam är 11 tänder per fot. Yellowstone Track Systems har utvecklat en snö kam som är finare, men samtidigt har en bredare radie vid toppen av varje ås. Denna snökam fick ett fantastiskt mottagande i vid OS, 2002.

Snökammen användes på all spårutrustning vid längdåkning, skidskytte och nordisk kombination i OS. Denna används nu även på YTS samtliga produkter.

 

01_500_combsidebyside

Bilden visar 2 delar av YTS 30cm snökam. Snökammen har utformats med en halv tand i vardera änden för att passa ihop så att det inte finns några mellanslag eller åsar mellan kam sektionerna. Snökammen finns i “shouldered” eller “flat”. “Flat” är för montering under en stor plan yta. “Shouldered har en läpp för att rikta in kammen vid den bakre kanten av ett redskap.


02_400_combcomparison
Den ljusblå kam ovan är YTS kam och den svarta kammen nedanför är en vanlig alpin kam. YTS kammen har 14 tänder per fot, och den alpina kammen 11. Detta kanske inte verkar så mycket, men sida vid sida, kan du se den dramatiska skillnaden. Som skidåkare kommer du att känna det också!

 

03_300_snowcombcomparison

“Shouldered används oftast på bakkanten av ett redskap. Snönkammens axel gör det lätt att hålla rätt inriktning. Den platta kammen används vanligen där flera rader av snökam önskas. Den är oftast placerad framför “shouldered” med flera rader. YTS snökam kan användas som en direkt ersättning för de 2 sista raderna av kam på en pistmaskin. Alla Bombardier pistmaskiner vid OS 2002 var utrustade med denna snökam, med stor framgång.

 

04_500_Bluesnowcomb2 Denna snökam är 200cm och är gjuten med samma 14 tands mönster som YTS 30cm snökam. Hörnen är rundade på framkanterna och detta material är mycket flexibelt. Denna snökam används på Rullar/Kompaktor.

Pris 30cm 299kr
200cm 3 900kr

Priser exklusive frakt och moms. Kan skickas med bussgods.